Szolgáltatások munkaadóknak

Számunkra kiemelkedően fontos a jelöltek kiválasztási élménye. Statisztikák alapján a jelöltek 60%-át rossz élmények érik a kiválasztási folyamat során, amikor egy új állásra jelentkeznek. Ezen jelöltek 72%-a később úgy dönt, hogy a rossz élményeit megosztja másokkal. A Glassdoor értékelések alapján az álláskeresők a Fortune 500 vállalataiból csupán 59-et ajánlanának barátaiknak.

A negatív jelöltélmény károsan befolyásolja a munkáltatói brandet és implicit módon az ajánlások útján beérkező jelöltek számát, mindez pedig hosszú távon a toborzási költségek emelkedésében és a megszólítható jelöltek számának csökkenésében mutatkozik meg.

Együttműködésünk eredményeként a kiválasztásért felelős vezető felkészülten vághat bele a szakmai interjúba és eszközökkel fog rendelkezni a gördülékeny kiválasztási folyamat lebonyolításához és a pozitív jelöltélmény eléréséhez.

Teljes képe lesz a jelölt tapasztalatáról, motivációiról, aktuális projektjeiről, bérigényéről, felmondási idejéről, és minden egyéb releváns támpontról, amit közösen határozunk meg.

01 Toborzás kiválasztás

A toborzást egy iteratív, agilis folyamat alapján végezzük. Ennek része a közös megértés kialakítása a betölteni kívánt pozícióról. A kiválasztási folyamat során a ProfileXT® (PXT) szemléletet alkalmazzuk a megbízó igényeinek mélyebb megértése érdekében. A teljes folyamat transzparens a megrendelő és a jelölt számára is. Befejezésként pedig minden kiválasztási folyamatot követően a megrendelőnek átadásra kerülnek a pozíció keresése során keletkezett számszerűsíthető adatok és a jelöltektől érkező visszajelzések a kiválasztási folyamatról.

02 Kiválasztási folyamattervezés és implementálás

A meglévő folyamat megismerése után a kiválasztás különböző elemeinek kidolgozásában segítünk:

Előkészítés:

 • Munkakörök felmérése és munkaköri leírások elkészítése
 • Szükséges kompetenciák összegzése ezek felderítéséhez/méréséhez lehetséges eszközök prezentálása
 • Kiválasztási folyamat tervezése

Toborzás:

 • A vállalat méretétől és tevékenységétől függően meghatározzuk a lehetséges online és offline toborzási módszereket

Kiválasztás:

 • A kiválasztási körök (telefonos, személyes, szakmai interjú) és a jelöltek objektív értékelésének kidolgozása

Felvétel:

 • A felvételhez szükséges előkészületek, a  
  munkáltató és a munkavállaló feladatainak
  tervezése, összegyűjtése
 • Munkajogi megfelelés biztosítása

Beillesztés:

 • Az integrálási folyamat kidolgozása

03 Onboarding tanácsadás

Egy sikeres kiválasztási folyamat csupán az első lépése a csapatépítésnek,  beillesztésnek és a majdani beilleszkedésnek. Az onboarding folyamatnak kell biztosítania az új munkavállalók hatékony integrálását a szervezetbe. Ennek a kialakításában nyújtunk egyedi tanácsadást.

 • Onboarding folyamattervezés vezetőknek
 • Új munkavállalók 30-60-90 napos tervének kialakítása
 • Szervezeti kultúra és értékek rögzítése, célok és normák definiálása
 • Munkavállalói kézikönyv megtervezése

04 Személyiségprofil alapú tanácsadás

A vállalatok életében ma a legnagyobb kihívást jelentő feladatokra, a legköltségesebb problémákra vagy nehézségekre jelent megoldást a munkatársak alapos ismerete.

A ProfileXT® (PXT) személyiségteszt kiértékelése a teljesítmény szempontjából a három legfontosabb tényezőt vizsgálja:

 • A kognitív képességeket, mint például a stratégiai gondolkodást, az érvelést, a problémamegoldást, a kommunikációt
 • A viselkedésbeli tulajdonságokat
 • Az érdeklődést és motivációt

Teszteredmény alapján objektív és megbízható információ nyerhető a kiválasztáshoz, az előléptetéshez, a helyettesítéshez és az utánpótláshoz, a karriertervezéshez, a vezetők fejlesztéséhez, a tréningekhez, a munkatársak motiválásához, és még számtalan, a munkatársak eredményességének javításával kapcsolatos témakörhöz.

05 Interim HR

Szolgáltatásunkkal főleg az olyan vállalatokat szeretnénk segíteni, akik méretükből adódóan nem alkalmaznak dedikált HR szakembert, hanem ezen feladatokat több személy bevonásával oldják meg. Célunk, hogy a HR funkciók professzionális elvégzését biztosítsuk a következő témákban: munkajogi megfelelés, elbocsátás, toborzás, felvétel, onboarding, HR rendszerek bevezetése.

Szolgáltatások álláskeresőknek

Az álláskeresés folyamatában az álláskereső és a munkaadó egyenlő partnerek és mi a két fél között közvetítünk. Ez akkor hatékony és eredményes, ha mindkét fél igényeit kellő mélységben értjük.

Arra törekszünk, hogy az álláskereső számára egy átfogó képet adjunk a vállalatról és a pozícióról. Transzparensen kommunikáljunk a feladatról, felelősségi körről, a szerep várható nehézségeiről, a fejlődési lehetőségekről, a várható kompenzációról valamint a juttatásokról.

A munkakereső igényeit pontosan ismerjük, így csak olyan releváns lehetőségeket ajánlunk számára, ami illeszkedik az igényeihez és profiljához.

Nálunk egy kiválasztási folyamat akkor zárul le, amikor mindkét fél visszajelzést kapott a folyamatról.

01 Karrierdesign egyetemistáknak

Tapasztalataink alapján a középiskolás és egyetemista közeg nagy része viszonylag későn találkozik az IT terület biztosította, széleskörű lehetőségekkel - többnyire akkor, amikor már elhelyezkedett az álláspiacon.
Leggyakrabban azzal találkozunk a mérnök informatikus és programtervező képzésen tanulók esetében, hogy szoftverfejlesztőként képzelik el magukat, hogyha ebben a pozícióban nem sikerül egyből elhelyezkedni, akkor egy tesztelői állással próbálkoznak. Ha hosszú távú tervekről kérdezzük, akkor abban az esetben, ha minden jól alakul, öt év múlva egy projektvezetői pozíciót szeretnének betölteni.
Szerencsés helyzet, hogy az informatika területe rendkívül sok lehetőséget kínál és, ha valaki ismeri ezeket a lehetőségeket, akkor jó eséllyel ki tudja választani azt, ami elképzeléseihez és tudásához leginkább közelálló.

Azontúl, hogy egy-egy pozíció megnevezése milyen feladatokat takar, milyen felelősségekkel jár és milyen tanulási lehetőségeket tartalmaz, azt gondoljuk, hogy az egyik leginkább ismeretlen terület az, hogy ezen fiatalok (a már meglévő kompetenciáik birtokában) milyen munkákra lehetnek alkalmasak.

Szívügyünknek tekintjük, hogy ennek a generációnak a segítségére legyünk abban, hogy a piac biztosította munkakörökben és az egyetemi képzések adta lehetőségekben rejlő illeszkedéseket megmutassuk - mindezt úgy, hogy a személyiségjegyeikkel minél erősebb összhangot találjunk.

02 Karriertanácsadás

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk álláskereséskor? Milyen információkat kell mindenképp tartalmaznia az önéletrajzunknak? Hogyan néz ki egy állásinterjú a gyakorlatban? Honnan tudhatjuk egyáltalán, hogy nekünk való-e egy bizonyos pozíció vagy szakma? Olyan kérdések ezek, amelyeket nagyon nehéz egyedül (és releváns tapasztalatok híján) megválaszolniuk a fiataloknak. Mi pontosan ezért szeretnénk szakmai és emberi oldalról is támogatást adni nekik a fenti kérdésekkel kapcsolatban.

Karriertanácsadásunk folyamata során ügyfeleinknek lehetőségük van konkrét, hiteles és gyakorlatias ismereteket szerezni:

 • a különféle hirdetések szakszerű értelmezéséről,
 • a profi önéletrajzok kreatív összeállításáról,
 • valamint az állásinterjús helyzetek talpraesett menedzselésről.

Mindezek mellett önismereti és kommunikációs tréningjeink során izgalmas pszichológiai módszerekkel is a segítségükre leszünk annak érdekében, hogy:

 • megismerjék az erősségeiket és a fejlesztendő területeiket,
 • tisztába kerüljenek a céljaikkal, a motivációikkal és a potenciáljaikkal,
 • valamint megtanuljanak hatékonyan, mégis önazonos módon kommunikálni másokkal.